Over Harmonie Erica

De vereniging

Al sinds 1895 wordt er in Mook muziek gemaakt door Harmonie Erica. In het begin als fanfare, later als harmonie. Dit houdt in dat tegenwoordig ook houtinstrumenten zoals dwarsfluit, klarinet en hobo een belangrijke plaats innemen binnen het orkest. Als voorbereiding op het spelen in het harmonieorkest, is er het leerlingenorkest. Door samen te musiceren leer je het meest en het is nog gezellig ook! Beide orkesten staan onder leiding van gekwalificeerde dirigenten.

Optredens en activiteiten

Harmonie Erica zorgt door het jaar heen binnen Mook en Molenhoek bij diverse gelegenheden voor de muzikale omlijsting, o.a. op Koninginnedag, bij gelegenheid van de 1e Communie, tijdens de dodenherdenking, bij de intocht van Sinterklaas en op verzoek bij 50-jarige bruiloften. Een aantal keren per jaar verzorgen we concerten, op diverse locaties binnen de gemeente. De vereniging organiseert een aantal acties verspreid over het jaar: oud-ijzer-actie, donateursacties, verkoop anjerloten en de rommelmarkt. Behalve dat deze acties goed zijn voor de clubkas, verhogen ze ook het teamgevoel en de gezelligheid.

Het orkest

Het harmonieorkest bestaat momenteel uit circa 55 spelende leden. Binnen het harmonieorkest streven we naar een evenwichtige bezetting van instrumenten. Daarom werken we met een muzikaal plan, waarin we bekijken aan welke instrumenten het orkest behoefte heeft en welke instrumenten er voorradig zijn.

Naast het harmonieorkest heeft Harmonie Erica een leerlingenorkest waarin muzikanten van alle leeftijden leren om samen te spelen. Het zelf bespelen van een instrument wordt geleerd in muzieklessen aan een muziekschool.

Repetities

Wij repeteren in de grote zaal van het “Gemeenschapshuis Mook”, Groesbeekseweg 3, Mook.

Leerlingenorkest:  vrijdagavond: 19.00 uur – 19.45 uur.

Harmonieorkest:    vrijdagavond: 20.00 uur – 22.00 uur.

Kom op vrijdagavond eens kijken en luisteren naar een repetitie van het leerlingenorkest en/of het harmonieorkest.

Informatie

Stuur een email naar

Informatie kan ook via de voorzitter: Peter Leenders tel.: 024-696 1662.

Plaats een reactie